Syaza balik kg..

balik kg setlh 3 mgu syaza kt kl..atok tk sabar nk jumpa,rindu sgt dia..rindu keletah syaza, rindu bebelan syaza ..

mcmna sham nk balik ngan berdua?nk aku amik kt seremban? tp aku kl 6 bru kuar opis, bas bp srbn tu lmbt sgt,3 jam,klu bp kl pn dh smpi..mcmna ni? sham arrange ngan adik dia Amir yg jd kelindan lori tu,mmg ms tu dia dr klang n blk bp so dia tgu kt rnr srbn utk drive syaza blik bp..dh la mgu tu ada perhimpunan bersih kt kl,byk polis,roadblocks ..jln pun byk tutup,jem pun lbh lma..so better kuar kl..

jumaat sham kuar opis awal, nk elak jem..syaza grk dr kl kul 3 lbh n selamat smpi  bp dkt kul 7..

Sunday time to back to kl,plan nk grk awal tp biasa la..kul 3 dr bp,aku hantar blk kl.lalu tol pagoh,tp jem kt tangkak 2-3km,roadblocks yg ntahapaapantah close 1 lane tp yg bertugas ddk kt bwh kemah, biar kn je jem..bangang tul..

smpi almost 7 kt kl trs ke tbs utk amik bas blik bp,sham trs drive blik,2nd time kt tbs,trs cr tiket ,bas sns kul 730,jln2 jp dlm tbs,dlm bas tk ramai pun,sejuk ghiler ..smpi bp kul 10 lbh sket..tekak perit bdn tk best mcm nk demam,

monday kje mcm biasa, mmg demam,dh amik ubat n dh abis pun tp tk bpe ok lg ni..dh semgu ..

opis tgh major renovation, new arrangements new environment but delay at 2nd flr make movement from 1st to 2nd can’t be done but grd for must be emptied so everything stuck kt 1st flr..esk kna g opis test system at temporary counter at 1st flr ..letih dgn demam yg tk baik lg ni ..

seminggu tanpa syaza..

dh seminggu syaza kt kl,mmm miss n missing her..snyp je umh ni..mak pun rindu dia ..esok lps kje aku plk kejor bas g kl,esok naik bas gagap kl 6.30 maybe smpi kl kul 10..1st time g tbs..

lma nyer hilang..

wah last post bulan jan,no dh Jun…apa dh jadi since Jan? Jan bt enjin kete lps raya cina bln 2 siap..end mar g mega convoy charade ke cherating..April bday I la..dh tmbah lg umur ni..may…ntah lupa plak,Jun wedg cousin,along ank pak su aku..tp plg tk best mak aku skt masa wedg tu, high bp dia drop so kna thn,4 hari kt Hosp bp..bp aku pun agak tinggi ..sham off seminggu,ni turn aku off walaupun keje berlambak.

syaza pun dh 6 month,janji Mak jg smpi 6 month,then mak dia nk jg kt kl,so mak pun dh tk bpe sihat ni, ter  pksa la Syaza ke kl..sedih  plak,tp tk lrt aku nk handle sume,ngan kje yg slalu blk lmbt..so itu je Jln terbaik bt masa ni..

syaza..dia dh pandai niarap,angkat bontot, tutup mulut rapat klu tk nk puting or botol,tangan pun pandai tepis …pandai membebel…sgt baik klu depan org,pandai bt muka cute dpn org….

u got aura?

image

aku beli daihatsu charade aura tu tahun 2 ribu tiga rupenyer..april ni genap la 8 tahun,walau mula2 dulu bkn aku yg guna kn..

mcm2 hal tp ok la,got experience n belajar ttg kete ni..masa kt kl,aku tk la rajin sgt lpk ngan geng charade ni, dh kt bp bru active ngn bdk2 muar-bp-jb n geng kl..selalu nya utk cr brg2 or parts n tanya2 apa2 saja..

nadi kereta ni ialah enjin espri 1.3i transmission auto..tuan lama dh siap convert tp tk cun,wiring dia prob..power mmg power setakat 140 mmg ringan,ter baru aku tekan sampai 170,tk pernah dpt wei..selalu pun 160 then mcm tk ble pegi..(or aku yg tk berani???)..klu dgr citer geng lain setakat 180 or abis meter tu biasa..(klu meter tu 220..pergh power ghiler kete diorg)..antara enjin2 yg geng guna ialah cb 1.0 (aura/espri,ni enjin standard),gtti 1.0turbo,1.3(aura[kissa]/espri),1.5 & 1.6 (asend/detomaso)..antara enjin yg power adalah gtti, kissa & detomaso tu..

so skrg aku nk trans enjin detomaso kt aura aku tu, walau pun auto (senang utk wifey guna kt kl nnt) tak tau la mcmna pegi nya nnt…

baru..orang baru..system baru..

lama tk post since I hack my phone then some problem occurred, lost phonebook list,lost some apps dll..currently ok la walau pun tk bpe siap,kdg2 hang.. then on 10th I got a baby girl named syazana aminah..

then stay kt umah mak mentua around 2 week so I’m offline kt sana..

Jalan2 tgk movie..

image

image

image

Haha  plan awal nk g tgk awal tp ayah guna kete smpai tghari plak..rupenyer g klinik & gunting rambut..patut la lma..so lps lunch & lohor bru kuar..

abah nk tgk hp,ibu nk tgk rapunzel..hp tgl seat depan je so tgk rapunzel la..rapunzel 3d  tau..tk pernah pun tgk movie 3d nie..ticket rm10 + ada 3d glass rental rm5 so rm15 la sorang. Bdk counter ticket bgtau klu tk pulangkn 3d glass tu kna byr rm200. mhl gk spec mk datin nie…

1st time tgk movie 3d nie mmg interesting..so amaze..sume timbul & ada yg tr kuar dr screen..

Posted from WordPress for Android

7 hari lagi?

image

Argh,smlm bby bt suspense..sham bgtau bby tk byk grk..so aku suruh dia g chk kt klinik tawakal kt pesan rengit tu,doc said heartbeat baby ok but better g hosp batu pahat for further checking..

So sham minta adik dia bwa kn ke hosp,tp windscreen kete dia plk pecah ms on d way nk g amik sham tu, so tkr kete saga g hosp,mak lum ikut skali..trs msk bilik bersalin..aku kt opis lg, berbelah bagi nk kuar ke tidak,aku call sham dia kata ok lg..tp mak aku call suruh dtg cepat..apa lg,cuak la..haha hampeh tul aku..aku pun kuar awal sket..lps doc chk & scan baby, ada la se jam lbh lps aku smpai, sham ble kuar..cuak mmg cuak..so ari ni rilex kt umah…

Posted from WordPress for Android